Mobil sinyal takibi — IMSI yakalayıcı

Mobil sinyal takibi — IMSI yakalayıcı
Bir hükümet veya teknik olarak uzmanlaşmış bir organizasyon konum verilerini direkt olarak yakalayabilir, örneği bir IMSI yakalayıcıyla (belirli bir kullanıcının cep telefonunu "yakalamak" ve fiziksel varlığını tespit etmek veya iletişimini gözetlemek için kullanılabilen ve gerçek bir baz istasyonu gibi davranan sahte istasyon). IMSI'ın açılımı Uluslararası Mobil Abone Kimliği (International Mobile Subscriber Identity) numarasıdır ve bu belirli bir kullanıcının SIM kartını belirler, yine de IMSI yakalayıcı cihazın başka özelliklerini kullanarak da onu hedef alabilir.
Bir yerdeki cihazları bulabilmek ve gözlemleyebilmek için IMSI yakalayıcının da o konuma götürülmesi gerekir. Şu anda IMSI yakalayıcılara karşı güvenilir bir savunma yöntemi bulunmamaktadır. (Bazı uygulamalar bunların varlıklarını tespit edebildiğini iddia etmektedir ancak bu tespit yeteneği henüz yetersizdir.) İzin veren cihazlarda 2G desteğini devre dışı bırakmak (bu sayede cihaz sadece 3G ve 4G ağlardan bağlanabilir) ve servis sağlayıcınızın alanının dışına çıkmayı planlamıyorsanız roaming özelliğini devre dışı bırakmak faydalı olacaktır. Bu önlemler belirli tipteki IMSI yakalayıcılara karşı koruma sağlayabilir.
Açık hattın verisiyle iş yapıyorsanız veya ship icin kullandığınız telefonda hat mevcutsa dikkat etmelisiniz.
Edit:Ağ yöneticileri hangi SIM kartların hangi cihazlarla kullanıldığı bilgisinin arşivini tutarlar ve bunları ayrı ayrı veya birlikte takip edebilirler. İkinci olarak, devletler konum takibinin birden çok cihazın aynı kişiye ait olup olmadığı konusunda ipuçları veya hipotezler geliştirilmesine yardım edebileceği mobil konum analizi teknikleri geliştirmekteler. Bunun yapılabileceği birçok yol vardır. Örneğin, bir analist iki cihazın genellikle birlikte mi hareket ettiğini ya da farklı zamanlarda kullanılsalar da aynı fiziksel konumlarda mı taşındığını kontrol edebilir.