Web Sitesinden Para Kazanmanın Yolu



            Web sitenizden para kazanmanın ve çevrimiçi para kazanma yolunu bulma işi gündeme geldiğinde, bulduğum en iyi şey, farklı teknikler kullanmak ve her zaman bu yolları test etmek olmuştur. Bu çalışmalarımdan edindiğim tecrübelere dayanarak sizlere web site üzerinden beş farklı para kazanma yolundan bahsedeceğim.

 Her Site Farklı Bir Şekilde Ele Alınmalı

            Bir web sitesinden en iyi şekilde nasıl para kazanılacağını öğrenmek biraz zaman alabilir. Aşağıda sıralayacağım yöntemlerin sizin sitenize uygun olup olmadığını ölçüp tarttıktan sonra hangi yöntemi uygun bulduysanız onu deneyerek başlayın. Ancak bu deneyimde başarısız olursanız diğer yolları da pes etmeden denemelisiniz.

            İnsanların web sitesi oluşturmada ve site üzerinden para kazanmada başarısız olmasının temel nedeni, fikirlerinin veya sayfasının kötü olmasından değil, hemen pes edip vazgeçmeleridir. Emin olun siz başladığınız işte ısrarcı olursanız başarı eninde sonunda gelecektir. Sabırlı olun, kaliteli işler yapın ve para kazanmaya başlayın.

 Şimdi gelelim web sitenizden para kazanabileceğiniz çeşitli yollara:

 Çevrimiçi Para Kazanmanın En İyi Yolları

 1. E-mail Yolu ile Pazarlama

            İletişim için en etkili araçlardan biridir e-mail. Bizzat kişiye talebinizi gönderebilir ya da ürününüzü tanıtabilirsiniz. Bunun için bir elektronik posta grubu oluşturmak size çok para kazandırabilir, sağlam bir marka oluşturmanıza yardımcı olabilir ve tabi okuyucuların sitenize geri dönmesine yardımcı olabilir.

            İşte bu yöntem ne amaçla ve hangi sitelerde kullanılır biraz ona değinelim. Bu yol pazarlama yapan yani ürün veya hizmet satan web siteleri için kullanılır. Bizzat kişilere ürünlerden ve kampanyalardan bahsedilir. Ama bu yöntemi hali hazırda reklam barındıran bir web sitenize ziyaretçi çekmek amacıyla da kullanabilirsiniz. Yalnız eposta listenizdeki insanların eksilmesini istemiyorsanız, çok sık mail göndermeyin. Gerçekten ilgi çekici epostalar gönderin ki kaliteli bir sayfa olduğunuz izlenimini kaybetmeyin.

            Artık insanların web sitenize abone olmalarını zorlaştıran günler geride kaldı. Eposta alternatifi olarak sayfanıza bildirim butonları ekleyin ki kullanıcılara daha rahat ulaşabilirsiniz. İşte bu bildirimler yoluyla da ürün, hizmet ya da içeriklerinizi hızlı ve etkili bir şekilde kullanıcılara bildirebilirsiniz.

 2. Ürünleri Ortak Olarak Tanıtın Satılan Üründen Siz de Kazanın

            Diyelim ki sitenizi biraz geliştirdiniz. Sayfanızla alakalı olabileceğini düşündüğünüz ürünleri araştırın. Örneğin çocuklara yönelik bir web siteniz var. Oyuncak firmalarıyla iletişime geçin, sitenizde reklam yapabileceğinizi ve siteniz aracılığıyla satılan her ürün için %20, %30 komisyon talep ettiğinizi bildirerek bağlantılar kurun. Ya da kendinizce aylık bir ücret belirleyin. Emin olun bu firmalar böyle bir yöntem kullanmaya sıcak bakacaklardır. Ama iş sizde bitiyor. Arayın, mail atın, mesaj bırakın bir şekilde iletişime geçin.

            Örneğin bir fotoğraf bloğumuz var. Bağlı kuruluş pazarlamasını kullandığımız yöntemlerden biri, kullandığımız kameraları ve aksesuarları tanıtmaktır. Bunların hepsi Amazon'da mevcuttur. Bu nedenle "Amazonons Associate" programına kaydolduk ve bir müşteri bağlantımız aracılığıyla bir şey satın aldığında bir komisyon aldık. Ayrıca, alışveriş listelerinde başka bir şey için de bir komisyon alıyoruz. Yani sizde firmalarla iletişime geçip Gittigidiyor, sahibinden, n11 gibi satış ve pazarlama sitelerinden komisyon alabilirisiniz.

            Satış ortaklığı satışlarını en üst düzeye çıkarmak için size verebileceğim en iyi ipuçlarından biri, tanıtmakta olduğunuz ürünlerin içeriğinize mümkün olduğunca hedeflenmiş olduğundan emin olmaktır. Çoğu web sitesinin reklam alanı vardır, “blog” yayınlarının üstünde veya altında kenar çubuğunda olabilir. Çoğu web sitesi sahibinin yaptığı hata bir reklamın her sayfada çıkmasıdır. Bu yanlış bir yöntemdir. Reklamlar sayfa konusuna göre dağıtılmalıdır.

 3. Kendi Dijital Ürününüzü Oluşturun ve Satın

            Daha çok denediğim bir yöntem var, o da kendi çizimlerimi yada el işi ürünlerimi sitemde satmak. Eminim ki artık insanlar bir şeyler yapıp satmaktan, satmaya çalışmaktan çıldırmış durumda, eğer siz de onlardan biri olmak istemiyorsanız bu yöntemi deneyin. Diyelim ki bir hobiniz var, biblo, el örgüsü, süsler yapmak gibi. İşte bununla alakalı bir site açın, ya da hali hazırda varsa ürünlerinizi buradan satın.

            Ancak dikkat etmeniz gereken şey ürünleri nasıl yaptığınızı anlatan yazılar, tarifler barındırmalısınız sayfalarınızda. İnsanlar bazen ihtiyaçları gereği bu tarz işler yapmak isteyebilirler. Örneğin düğün hediyeleri almak isteyen bir kişi bunu kendisinin de yapabileceğini düşünür ancak o dar vakitte bu işleri yetiştirmek mümkün olamayabilir. Bu yüzden aklına sizin bu ürünleri sattığınız gelecektir ve ilk iş size başvuracaktır. Diyelim ki kişi ürün almayacak işte o zaman reklam kazançlarınız devreye girecek. Yani başka reklamlarda barındıracaksınız sitenizde.

 4. Reklam Alanı Satışı

            Bir web sitesinden para kazanmanın en popüler yolu, reklam yerleştirmektir. Reklamların neye benzediğini hepimiz biliyoruz, ancak Tıklama Başına Ödeme, 1000 Görüntüleme Başına Ödeme veya Zaman Başına Ödeme gibi farklı şekillerde çalıştıklarını biliyor muydunuz?

 Reklam veren web sitesinin en büyük dezavantajı, çoğu insanın neye benzediğini bilmesi ve tıklamalarını engellemesidir. Reklamı satarken, genellikle iki seçeneğiniz vardır:

 A. Reklam verenlerle kendiniz bulun ve çalışın.

 B. Ya da çeşitli reklam firmaların reklam kodlarınızı sitenize ekleyerek onların yayın yapmasına izin verin. Her şey sana bağlı. Bu sizin için bir iş mi yoksa bu biraz daha fazla para kazanmak için ek bir fırsat mı?

            İletişiminiz iyi ve kendinize güveniyorsanız reklamları siz bulun derim. Çünkü bu şekilde tıklama, gösterim gibi dertlerle uğraşmaz aylık sabit ve garanti bir gelir elde edebilirsiniz. Bunun için çok iyi bir web sitesine ve çok çok iyi bir pazarlama yeteneğine sahip olmalısınız ki reklam alanlarınızı satabilesiniz.

 Ama yok ben uğraşamam bu benim hobim ya da yan işim, o kadar uğraşamam diyorsanız o zaman şu reklam kuruluşlarına başvurun:

 * Google Adsense

 * Yllix

 * Reklamstore

 * Reklamağacı

 * Advoly

 * Uzmanreklam

 * Citireklam

 * RevenueHits

 * Wordego

 * AdMatic

 * deskfive

 * Gittigidiyor

 * AdHood

 * Qadabra

 * CPM Fun

 * Admetrika
 Reklam satışları, kazancımın sadece küçük bir bölümünü oluşturuyor, ancak paranın her ay gelmesi neredeyse garanti edildiğini bilmek güzel.


 5. Ürünleri Ortak Olarak İnceleyin ve Her İnceleme İçin Para Alın

            Bu reklam çalışması en iyi kazan kazan yöntemidir, hem içerik üretir hem para kazanır, hem de para kazandırırsınız. Bir iş ya da ürün kolu üzerinde bir siteniz varsa bu teknik tam size göre. Örneğin bilgisayar oyunları hakkında bir siteniz var. İşte bu sitede hep içerik oluşturmanızı sağlayacak hem de bu içerikten para kazanmanıza yardımcı olacak önemli bir yol bu.

            Yapmanız gerek tanıtmak istediğiniz bir oyunun üreticisiyle iletişime geçip, ücret karşılığı oyun incelemesi yapabileceğinizi bildirin. Ama çok abartmayın. Ufaktan başlayın çünkü bu yöntem sizi daha ileriye taşıyacak ve daha fazla kazanmanızı zaten sağlayacak. Sabrederseniz teklif veren değil teklif alan taraf olabilir böylece daha çok kazanabilirsiniz.
Para kazanmanın Tek adresi : https://www.paylasimbankasi.com